HTML

Rövidzárlat

"Ne győzködd az agyadat!
A hiba a valóságban van!"

"Nohát, kimondhatom? Kimondom, mert különben
- ha nyílt nem lehetek - szétdurranok dühömben..."
/Moliere: Tudós nők. Illyés Gyula fordítása/

Mellesleg pedig megszületik egy alternatív irrealitás.

Friss topikok

Linkblog

2009.08.23. 11:53 irredenta vipera

A Jobbik két arca

1. arc: Vona Gábor

http://index.hu/belfold/2009/08/22/a_magyar_garda_megfenyegette_a_rendorseget/

Ez az ember meghibbant. Amit csinál, az burkolt háborús és polgárháborús uszítás. "Vesszen Trianon?" Amikor már a románokkal is úgy-ahogy sikerült konszolidálni a viszonyunkat, ismét az országra uszítaná az összes környező országot? Trianonnak pont annyira örül minden egyes magyar, mint Muhinak vagy Mohácsnak - és pont annyira lehet meg nem történtté tenni. Majd, esetleg, 500 év múlva...

A belföldre vonatkozó kijelentései szerint pedig, szűk értelemben a jelenlegi teljes rendőri állományt, tágabban plusz a honvédséget és kormányzati adminisztrációban tevékenykedő személyzetet börtönbe csukatná (inkluzíve APEH). Aligha tűrnék békés birkaként. Belegondolt ez az ember, hogy ennek mi lenne a következménye? Megint ölje a magyar a magyart? Ha belegondolt, és mégis mondja akkor azért elmebeteg, ha nem, akkor meg pláne. 

Vona Gábor volt kedves megmutatni nekünk, milyen a magyar Fico. 


2. arc: Szegedi Csanád

http://index.hu/belfold/2009/08/22/a_jobbik_es_a_magyar_garda_koszoruzott_a_revkomaromi_szent_istvan-szobornal/

"A Jobbik alelnöke és európai parlamenti képviselője" - úgy látszik, vagy eleve rendelkezik politikai érzékkel és józan ésszel, vagy nyitott szemmel járt Európában. Tudja, mit lehet és mit kell tenni az Európai Magyarországon. Össze kell fogni; lehet nemzeti érzésűnek lenni, sőt kell is; hiszen már Szent István is felismerte, hogy a teljes homogenitás gyengeséget okoz, és ami igaz volt egy nemzetre, az igaz egy teljes földrészre is. De, ahogy II. Erzsébet mondta: "Az igazi hazafiság nem zárja ki mások hazafiságának megértését." - tehát nem egymás ellen kell nemzetinek lenni, hanem egymást segítve, sőt, néhol egymásért is.

Ez az európai azaz kultúrált nemzetiségi érzés, viselkedés és politika.

A Vona-féle pedig kultúrálatlan, de egyben unintelligens is, elvakult, gyűlölködő, egymásra köpködő, zsigeri indulatosság. Ugyanolyan hasznára van a magyaroknak, mint Fico a szlovákoknak.

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidzarlat.blog.hu/api/trackback/id/tr951332426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

irredenta vipera 2009.08.23. 13:34:32

@GG:
Adja Isten!
De valójában nem Ő adja - mi teremtjük meg magunknak.
Erőszakkal pedig nem lesz szép; erről szól tündéri történelmünk.

mooneye · http://tuskevar.eu 2009.08.29. 10:06:36

Eh, én azért kicsit bizakodtam a Jobbikkal kapcsolatban, de nem teljesen százas társaság az sem. Szomorú, hogy nincs egyetlen normális ember sem ebben a rohadt országban, aki helyre tuná és akarná tenni a dolgokat :/
süti beállítások módosítása