HTML

Rövidzárlat

"Ne győzködd az agyadat!
A hiba a valóságban van!"

"Nohát, kimondhatom? Kimondom, mert különben
- ha nyílt nem lehetek - szétdurranok dühömben..."
/Moliere: Tudós nők. Illyés Gyula fordítása/

Mellesleg pedig megszületik egy alternatív irrealitás.

Friss topikok

Linkblog

2012.12.10. 08:48 irredenta vipera

Az ország neve - Nyílt levél Orbán Viktorhoz

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Javaslom az Ön által vezetett államalakulat nevének megváltoztatását; lehetne, mondjuk, Közép-Dunai Köztársaság, bár a konkrét név voltaképpen mindegy.
Sőt, nem csak javaslom, de felszólítom rá: tegyen eleget - legalább ennek - az erkölcsi kötelességének.
Indokom, ami egyben jogot ad erre a felszólításra, az alábbi.

Az állam, ami nem vállalja fel a magyar nemzetiségűek és a magyar nemzet érdekeinek képviseletét és szolgálatát, ne használja a nevüket, mivel így méltatlan rá. Ne tegyen úgy, mintha a hazájuk volna, mert nem az. Indokolatlanul, jogosulatlanul használja megnevezésében a "magyar" nevet, gyakorlatilag bitorolja azt; ellopja tőlük.

Ha egy állam a magyar nemzet állama, akkor a fent említett kötelességeit nyíltan elismeri a nemzet nevének használatával; ha ezeknek nem tesz eleget, még nevében is hazuggá válik.

Adja vissza a magyar nemzetnek, ami az övé: Vagy az államot, ami a nemzetet képviseli - ahogy az szokás minden européer nemzetállamban - vagy a nevüket.

(Csak mellesleg jegyzem meg, hogy a jelenlegi halálozási és kivándorlási ráta mellett az országban 1-2 emberöltőn belül amúgy sem marad magyar nemzetiségű ember, tehát a névhasználat amúgy is nevetségessé válik. De erkölcsileg már most is az.)

2 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidzarlat.blog.hu/api/trackback/id/tr464957269

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.12.10. 12:45:04

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sunika 2012.12.11. 16:30:59

Hol éltél te kedves barátom,amikor a magadfajták lerabolták(1947-51)nyakig eladósították,(1982-90,2002-10)kiárusították(1994-1998)az országot, közben egy szovjet segítséggel kialakítottak egy mocskos diktatúrát, amit népi demokráciának kereszteltek.

irredenta vipera 2012.12.11. 19:15:52

@sunika: A "magamfajták" 1970 után születtek, az általad ellenük felhozottakkal vádolni őket nem enyhe anakronizmus. Többségükben kicsit sem balosak, ahogy én sem, ezt látnád, ha a blog régebbi részeibe is beleolvasnál.
Attól, hogy Orbánék jobboldaliak, nem lesznek automatikusan a magyar nemzet érdekeit védők is. (Nem az országról beszélek, hanem a nemzetről; ez a különbség, úgy látom, elkerülte a figyelmedet.) Sőt, még az országét sem. Lényegtelen, hogy ez a szándékaik vagy a dilettantizmusuk eredménye, az eredmény ugyanaz; ez közvetlenül látható már csak azon is, hogy anyáink inkább dehogy szülnek minket. :(
süti beállítások módosítása