HTML

Rövidzárlat

"Ne győzködd az agyadat!
A hiba a valóságban van!"

"Nohát, kimondhatom? Kimondom, mert különben
- ha nyílt nem lehetek - szétdurranok dühömben..."
/Moliere: Tudós nők. Illyés Gyula fordítása/

Mellesleg pedig megszületik egy alternatív irrealitás.

Friss topikok

Linkblog

2010.12.29. 11:24 irredenta vipera

Mi kontrollál mit, mivan...?

http://index.hu/kulfold/2010/12/27/asselborn_brusszel_vizsgalodik_a_mediatorveny_ugyeben/

"...egy demokráciában a média kontrollálja az államot, és nem fordítva. Ha fordítva történik, akkor az már nem demokrácia, mondta Asselborn"


No, először is: Akkor hogy is van a dolog ezzel a Wikileaks-üggyel, he...?

Másodszor: Elképzelem, ahogy a Való Villa lakógyűlése felszólítja a Parlamentet, hogy azonnal változtassa meg az agrárpolitikáját... Ne már...!

Harmadszor: Az úgynevezett "média" nem a demokráciát féltő szavazópolgárok spontán tömörülése, ami azzal a céllal jött létre, hogy óvó szemüket az állam működésére vessék. Manapság a média egy tömegigény maradéktalan kiszolgálására szakosodott iparág, azzal az egyáltalán nem titkolt céllal, hogy minél gyorsabban minél több pénzt csináljon. Ennek megfelelően a médiák irányítása úgynevezett "üzletemberek" kezében van, akiknek legfőbb céljuk: a profit. Ha a média kontrollálja az államot, akkor voltaképpen a pénz irányítja az államot. Holott ennek fordítva kellene lennie.

Ugyanakkor, mivel a média kiváló eszköz a tömegek befolyásolására, az államnak kutya kötelessége ennek használatát felügyelni, ha kell, szabályozni. A Fidesz ezt tette meg. Nem a cenzúrát vezette be, a megjelentetett cikkeket nem kell előzetesen állami cenzoroknak bemutatni, nem szabta meg, milyen témák jelenhetnek meg és milyenek nem és még sorolhatnám, hogy mi mindent nem tett, amit több valódi diktatúrában megtettek. A korlátok, amiket felállított nem vetnek gátat sem az információáramlásnak sem a szólásszabadságnak; a műsorok minőségét azonban nem engedi egy adott szint alá. 

Ezt pedig már rég meg kellett volna tenni.

 



 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidzarlat.blog.hu/api/trackback/id/tr562545790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása