HTML

Rövidzárlat

"Ne győzködd az agyadat!
A hiba a valóságban van!"

"Nohát, kimondhatom? Kimondom, mert különben
- ha nyílt nem lehetek - szétdurranok dühömben..."
/Moliere: Tudós nők. Illyés Gyula fordítása/

Mellesleg pedig megszületik egy alternatív irrealitás.

Friss topikok

Linkblog

2009.07.17. 09:27 irredenta vipera

EU-konformitás

- avagy Slota mint mérsékelt és mértékadó politikus -

 

Metropol, Barát József, 2009.07.17:
"A Szabadság és Demokrácia Európája Frakcióról talán elég annyit elárulni, hogy ide befért Ján Slota Szlovák Nemzeti Pártja is. A Jobbik azonban egyik formációnak sem kellett... Itt senki sem szeret szélsőségesnek látszani."

Nos, két gyöngyszem Ján Slota kijelentései közül (mindkettő a Metropolból):
"Magyarország háborús veszélyt jelent Európára."
"Magyarország kiírtotta a területén élő kisebbségeket." (ez ráadásul ugyanabból a számból, mint a B.J.-idézet.)

Eltekintve attól, hogy ezek a kijelentések annyira ellentétei a valóságnak, hogy abból már a paranoid téveszmés skizofrénia is diagnosztzálható lenne (ha nem politikusról volna szó, mert orvosok között is ritka a kamikaze), Slota kijelentései kimerítik a nyílt és arcátlan USZÍTÁS fogalmát. (Csak zárójelben: Nemzetiség elleni uszítás = fasizmus, teljesen egyértelműen, aki másképp gondolja, olvassa el a Mein Kampfot.) EZ "szalonképes" az Sz.D.E.F.-ben. A Jobbik nem.
Ebből csak arra tudok következtetni - ha nem akarok magyarság-ellenes összeesüvés-elméletet fabrikálni -, hogy a Jobbik nem ELÉG szélsőséges a Frakciónak. Vagyis, csak a nevében hírdeti a szabadságot és a demokráciát...

Slota kijelentéseinek egyébként sincs visszhangja Európában. Szeretném azt gondolni, hogy azért, mert akkora idiótának tartják, hogy már reagálni sem érdemes rá, csakhogy nem megy. Slota egy EP-ben lévő párt elnöke, akkor is súlya van a szavainak, ha elmebeteg, ahogy erre már volt példa a történelemben. Erre nem reagálni nem más, mint hallgatólagos egyetértés.
Vagyis az európai politika egyetért - többek között - a fenti két mondattal...? Nem valószínű, mert Európa nagy részén még oktatnak történelmet, politikusaik tudnak olvasni. Akkor miért hagyják szó nélkül az ilyen hazugságok terjesztését...?

Itt megállok, mert megint eljutnék az összeesküvés-elméletekig. Ha valakinek van rá MÁS, logikus magyarázata, kérem jelezze! Különben jövőre a Jobbikra szavazok, és tiszta szívből fogom remélni, hogy az EU is arra a sorsra jut, mint minden más nemzetközi szervezet, tömörülés, amihez eddig Magyarország csatlakozott... >:)=)

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidzarlat.blog.hu/api/trackback/id/tr231250892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mooneye · http://tuskevar.eu 2009.07.19. 11:19:00

Heh, ez humoros. Mostanában nem olvasok metrót (visszatértem a könyvekhez utazgatás közben), de ezek szerint jobb is.
Néha úgy érzem egyébként, hogy ami itt folyik (itt = Magyarország, Európa és a világ úgy általában), azt semmilyen összeesküvés-elmélet nem magyarázza meg. Egyszerűen csak fejreállt a világ, és még nem érkezett el annak a kurva nagy pofonnak az ideje, ami helyrerázza.
Az utolsó mondatra meg csak bólogatni tudok. Aztán majd meglátjuk, mi lesz belőle...
süti beállítások módosítása