HTML

Rövidzárlat

"Ne győzködd az agyadat!
A hiba a valóságban van!"

"Nohát, kimondhatom? Kimondom, mert különben
- ha nyílt nem lehetek - szétdurranok dühömben..."
/Moliere: Tudós nők. Illyés Gyula fordítása/

Mellesleg pedig megszületik egy alternatív irrealitás.

Friss topikok

Linkblog

2009.06.04. 13:14 irredenta vipera

Magyarország kié? - UPDATE!

Index:
http://index.hu/kulfold/eu/2009/valasztas/ovb_alkotmanyserto_a_jobbik_szlogenje/

A cikk tartalma, röviden: Az OVB szerint a "Magyarország a magyaroké" szlogen: " ... ellentétes az alkotmánnyal, amely kimondja, hogy "a Magyar Köztársaságban élő nemzeti és etnikai kisebbségek részesei a nép hatalmának: államalkotó tényezők". "

Szerény véleményem szerint viszont az OVB állásfoglalása alkotmánysértő, ugyanis azt mondja, ki, hogy a Magyar Köztársaságban élő nemzeti és etnikai kisebbségek NEM TEKINTENDŐK MAGYARNAK, magyar állampolgárságuk ellenére sem! Ha annak tekintendők lennének, akkor a szlogen nem lenne jogsértő. Annak kimondása pedig, hogy Magyarország a magyar állampolgároké, megfelel az alkotmány idézett részének.

(Azt már nem is említem, hogy vajon jogosult-e az OVB alkotmányjogi kérdésben egyáltalán állást foglalni, avagy netán mégis inkább az Alkotmyánybíróság lenne az erre hivatott szerv...?)


Az OVB állásfoglalása akkor lenne helyénvaló, ha a szlogen a magyar nemzetiségűekre hivatkozna. Ezt azonban nem teszi, az OVB pedig még csak azt sem állítja, hogy erre akarna utalni; de nem is állíthatja, mert ez prekoncepció, előítélet lenne és még az ártatlanság vélelmének alkotmányos elvével se egyezne.

Egyszóval, ez az állásfoglálás olyan, mintha előre diktált koncepció mentén fogant volna. Ha pedig valami nagyon olyan, akkor az sem zárható ki, hogy tényleg az.

Hogy mennyire az, az abból is kiderül, hogy egyben nemzetgyalázó is. Ha a "Magyarország a magyaroké" mondatot kirekesztőnek minősítjük, akkor ezzel együttal az "aki magyar velünk tart!" szlogent is annak minősítettük. Ez a mondat 1956. október 23.-án hangzott el igen sűrűn, nem épp elszigetelt, egyéni emberek szájából. Tehát az OVB kirekesztőnek minősítette az '56-os szabadságharcot, a Magyar Köztársaság nemzeti ünnepét is, szemen köpte a saját országát, csak azért, hogy egy pártot lejárathasson, etikátlannak minősíthessen.

Ha ilyet pedig épp az a szerv tesz, amelyiknek a választások etikusságára kéne felügyelnie, akkor tényleg felmerül a kérdés, hogy kik állnak mögötte, kik tartják a kezükben Magyarországot.

Az OVB szerint a magyarok éppen nem, erre még gondolni is etikátlan.

Ezek után egyre inkább azokkal szimpatizálok, akik az OVB-nek (azaz a mögöttük állóknak) a legkevésbé tetszenek. Nem, nem a Jobbikkal... hanem a magyarokkal.

Update:

Épp a legkézenfekvőbb következtetés jutott eszembe legutoljára: NETÁN AZ "ISTEN, ÁLDD MEG A MAGYART" IS KIREKESZTŐ?! Mert az OVB indoklását alapul véve, igenis az - lenne, ha elfogadnánk!

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidzarlat.blog.hu/api/trackback/id/tr441163286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mooneye · http://tuskevar.eu 2009.06.13. 00:09:05

Hehe, ma az említett szlogennel felruházott plakátot láttam átrifkálva a lent jelzett kerületben: "A nyócker meg a nyóckereseké!". Elgondolkodtam ezen egy picit... Oké! Autonómiát meg betonkerítést a nyóckernek, sőt jóindulatból megkapják a tizennyolcat is! Rosszul biztos nem járnánk vele, ők meg ezt akarják.

irredenta vipera 2009.06.13. 10:43:11

"A nyócker meg a nyóckereseké!"
- Ezt nevezik önkormányzatnak. Tessék élni vele! :P

Az autonómia + betonkerítés gettósítást jelentene, az meg nem megoldás. A hátrányos helyzetben lévőket nem elkülöníteni, hanem felemelni kellene, csak épp nem úgy, ahogy most csinálják; az übtre-főre extra jogok és kiváltságok biztosítása - amint látjuk - nem a velük való élést, hanem a visszaélést teszi lehetővé. Nem kiváltságokat kellene számukra garantálni, hanem kötelezettségeket, és az ezek teljesítéséhez való jogokat és lehetőségeket. Mondok egy példát: iskolakötelezettség 14 éves korig + teljes vagy részleges tandíjmentesség (előmeneteltől függően) + iskola + szakképzett (és jogilag is védett státusú, azaz legalább legalább a taxisokhoz hasonlóan megbecsült) pedagógus. Aki nagyon jól tanul, az még fizetést is kaphat érte! ;)
süti beállítások módosítása