HTML

Rövidzárlat

"Ne győzködd az agyadat!
A hiba a valóságban van!"

"Nohát, kimondhatom? Kimondom, mert különben
- ha nyílt nem lehetek - szétdurranok dühömben..."
/Moliere: Tudós nők. Illyés Gyula fordítása/

Mellesleg pedig megszületik egy alternatív irrealitás.

Friss topikok

Linkblog

2010.09.13. 15:23 irredenta vipera

Óh, azok a választási igazságok...!

"Emelkedő részletek! Mi lesz ebből...?" (MSZP)

Az MSZP-nek kicsit rövid a memórája. Javaslom, hogy tekintsék meg valamely prominens pénzintézet honlapján a valuta/deviza árfolyamok alakulását az elmúlt 8 évre visszamenőleg. Mikor is ugrott meg a svájci frank árfolyama igen durva mértékben? Nem most, és nem most emelkedett először. Ó, persze, tudom én, hogy erről Önök nem tehettek semmit, a világgazdasági helyzet alakult így, de mit is tettek Önök, akkor, a devizahitelesek védelme érdekében? 

SEMMIT.

Nos, a jelenlegi kormány legalább VALAMIT tesz. Személyes véleményem szerint még mindig nem eleget, de a valami még akkor is végtelenszer több a semminél, ha nem elég.

De térjünk csak vissza még egy szó erejéig a világgazdasági helyzetre. A válság jött, a svájci frank emelkedett, nem csak nálunk, máshol is. Többel vagy kevesebbel - ez attól függ(ött), hogy az adott ország gazdasága mennyire (volt) erős. Nálunk - hiszen tudjuk - igencsak "többel", ami egyértelműen mutatta, hogy mennyire erős a magyar gazdaság.

De KI alakította akkor, és előtte éveken át a magyar gazdaságot? Az akkori kormány. Meg is tanultuk ám, hogy "dübörög a gazdaság!" Mint üres hordó a lejtőn... Jobb lett volna, ha liheg, talán nem végkimerülést mutatott volna.


"Tömeges elbocsátások! Mi lesz ebből...?" (MSZP)

Bizony, az MSZP ilyet nem csinált ám! Az ipar, a mezőgazdaság, a tömegközlekedés, az oktatás- és egészségügy "racionalizálása" (értsd: agyatlan elkótyavetyélése, ellehetetlenítése és/vagy szétverése) nem járt elbocsátásokkal, ott csak spontán munkaerő-átcsoportosulásokról volt szó. Ugye...? 

Szóval, igen, tudjuk, hogy - a mostaniakhoz képest valóban - tömeges elbocsátásokból mi lesz. Tudjuk, kinek köszönhetjük, hiszen a plakáton - jó munkához add a neved! - ott az aláírás is.

Hozzáteszem, a mostani elbocsátásokhoz sem tapsolok, és elbagatellizálni sem akarom. Nálam a "tömeges elbocsátás" matematikájában a "t" tömeg egy "n >= 1" értéket jelent. A mostani óbégatásával azonban az MSZP arra az agyalágyult kutyára emlékeztet, amelyik a szőnyegre helyezett kupac mellett megpróbál úgy csinálni, mintha valaki más rakta volna oda. Holott ami egyértelmű, az egyértelmű.


Vajon mi annak a pártnak a jövője, amelyik hülyének nézi a reménybeli választóit? A közelmúltig nem volt kétséges, hogy sikerre van ítélve. Ez a recept bejött negyven évig, aztán még nyolcig. De épp a közelmúltban - megbukott. Remélhetőleg véglegesen.

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidzarlat.blog.hu/api/trackback/id/tr412292988

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: „Nehogy már az én pénzemből mentsék meg a hiteleseket!” 2010.09.14. 09:41:42

Sefi barátom sörözés közben anyázott nekem egy sort, hogy miért mentik meg a jelzáloghiteleseket. Mondtam neki, inkább írja meg ide, de hagyjon békén sörözni. Íme meglehetősen sarkos véleménye, melyet amolyan vitaindítóként illesztünk be. A reakciókat ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása