HTML

Rövidzárlat

"Ne győzködd az agyadat!
A hiba a valóságban van!"

"Nohát, kimondhatom? Kimondom, mert különben
- ha nyílt nem lehetek - szétdurranok dühömben..."
/Moliere: Tudós nők. Illyés Gyula fordítása/

Mellesleg pedig megszületik egy alternatív irrealitás.

Friss topikok

Linkblog

2010.06.16. 12:56 irredenta vipera

Kilakoltatás

Metró, ma: Kilakoltattak egy néggyermekes családot, mert 1.5 millió forintos hitelük részleteit nem tudták fizetni. Az összeg, 2004 óta, késedelmi kamatokkal és végrehajtási díjjal 22 millió forintra növekedett.

Először: hat év alatt 1.5 Mft-ról 22 Mft-ra...? Hat év alatt a tizennégyszeresére...? Akárhogy is nézem, inflációval, késedelmi kamattal és minden "jogszerűséggel" együtt, ez a követelés egyszerűen uzsora, annak is becstelen. Annyira az, hogy normális társadalomban még törvényt se kellene hozni ellene, mert senkinek nem jutna eszébe ilyet követelni. 

Másodszor: Négy gyereket és a szüleiket foldönfutóvá, hajléktalanná tenni egész egyszerűen bűncselekmény, akkor is, ha ezt nem mondja ki törvény. Pusztán morális szempontok miatt, ab ovo az, arról nem is beszélve, hogy az állam legalapvetőbb, legközvetlenebb érdeke a család védelme, mivel a család az állam elemi egysége. Amelyik állam nem védi a családokat, az szükségszerűen önpusztító, de egyben - nyilván - családpusztító is, magyarán: csendes tömeggyilkos.

Igen, tudom, mit beszélek. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidzarlat.blog.hu/api/trackback/id/tr122086017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása