HTML

Rövidzárlat

"Ne győzködd az agyadat!
A hiba a valóságban van!"

"Nohát, kimondhatom? Kimondom, mert különben
- ha nyílt nem lehetek - szétdurranok dühömben..."
/Moliere: Tudós nők. Illyés Gyula fordítása/

Mellesleg pedig megszületik egy alternatív irrealitás.

Friss topikok

Linkblog

2009.10.30. 21:59 irredenta vipera

Utolsó bejegyzés

 - legalábbis ebben a témakörben -

 

Csak röviden,m ielőtt írás közben elmenne az életkedvem:

Szlovákiában büntetés vár egy emberre, mert nyilvánosan az anyanyelvét használta. Ez nyilvánvaló diktatúra, a legmocskosabb fajtából; kérdem én, az európai joggyakorlat, jogállamiság és egyebek hol használnak hasonló törvényeket? Sehol, de semmi gond, Szlovákia felmentést kap az EU-tól, az emberi jogok gyakorlása alól. Csak azt nem értem, miért nem tapsolnak is hozzá...?

Ellenpontként, akit érdekel, nézzen utána a finn nyelvtörvényeknek. Finnország az alkotmányában és a törvényeiben deklaráltan _kétnyelvű_ ország: finn és svéd. Köztisztviselő csak az lehet, aki mindkét nyelvből vizsgát tesz. A feliratok kétnyelvűek, bárki szabadon használhatja bármelyik nyelvet, a hivatalos ügyei intézésekor is. Találós kérdés: Hány százalék Finnországban a svéd anyanyelvűek aránya? 40%?  Nem. 20%? Nem. Írd és mondd: HAT SZÁZALÉK! 

Ezek után Szlovákia helyezze magasra (értsd: a megfelelő helyen) a nyelvtörvényeit!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidzarlat.blog.hu/api/trackback/id/tr451487797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása