HTML

Rövidzárlat

"Ne győzködd az agyadat!
A hiba a valóságban van!"

"Nohát, kimondhatom? Kimondom, mert különben
- ha nyílt nem lehetek - szétdurranok dühömben..."
/Moliere: Tudós nők. Illyés Gyula fordítása/

Mellesleg pedig megszületik egy alternatív irrealitás.

Friss topikok

Linkblog

2010.07.21. 08:39 irredenta vipera

Az IMF üzenete Magyarországnak

 "Ha nem vagytok hajlandóak éhen dögleni, hát majd megfojtunk titeket!"

A fenti mondat, bár indulatoktól nem mentes, lényegét tekintve azonban nem is túlzó.

Levezetem.

Mit vár tőlünk az IMF? Megszorításokat. Újból. Merthogy az elmúlt években is megszorításokat várt tőlünk, amit az MSZP minden fenntartás, kritika és szó - meg ész - nélkül teljesített. Ennek következményeként eltűnt a szociális háló jó része, tönkreverték az egészségügyet, az oktatást, a közbiztonságot és a tömegközlekedés egy jelentős részét. Ezek ugyanis nem működnek, ha nem adnak hozzá pénzt. Ugyanakkor azonban az átlagember egyre kevésbé van abban a helyzetben, hogy ezeket megfinanszírozza magának, mert mindeközben tőle is elvettek minden elvehetőt. Aki másképp gondolja, az emelje fel a hátsóját a bársonyszékéből, költözzön ki egy lakótelepre - mondjuk a Havannára - éljen az ott élők béréből, beszélgessen velük. Hatalmas lészen az ő csodálkozása!

De vissza a lényegre. Az elvárt szigorításokat az állam megtette azokon a területeken, ahol megtehette. Az újból elvárt, újabb szigorításokat már nincs hol megtenni - csak a lakossági fogyasztásban, de szó szerint abban. Magyarán, ha a kormány meglépi az újabb megszorításokat, azzal nyomorba taszítja a lakosságot. Legalábbis a lakosságnak azt a részét, amelyik már így is csak szegényedett az elmúlt 8 évben, és épp azért szavazott a Fideszre, hogy lehetőleg ennek vége legyen.

A kormány valószínűleg épp ezt mutatta be az IMF-nek és az EU-nak; megszorítás nem lesz, mert már nincs hol megszorítani, nincs kitől elvenni. Mire az IMF és az EU faképnél hagyott minket és beígérte, hogy pénzügyileg elszigeteli Magyarországot; ez, persze, gazdasági elszigetelődést is jelent, ami oda taszítaná, ahova nem akar jutni: Nyomorba.

Persze, a Lajtától nyugatra sem hülyék tartják kezükben a gyeplőt. Mindezt ők is pontosan tudják. Ha pedig tudják, akkor nyilvánvaló, hogy azért teszik, amit tesznek, mert pontosan ezt akarják elérni. 

Kérdezhetjük akkor, hogy node hát miért...? Nevetségesen egyszerű.

Nyomorban élő ember hajlandó éhbérért dolgozni. Hajlandó ingyen túlórázni. Hajlandó bármire, csak munkája legyen. Sőt. Ez már most is így van, nagyon sok ember számára! Aki ezt nem hiszi, az próbáljon meg, mondjuk, 8 általánossal vagy akár egy szem érettségivel elhelyezkedni. Megint csak csodálkozni fog... De, hogy tovább menjünk: nyomorban élő ország lakosai nem fognak vállalkozásokat létrehozni. A külföldi cégeknek nem lesz konkurrenciája, jöhetnek, dolgoztathatnak kevésért, és mivel más nem fog semmiféle árut előállítani, rögtön piacuk is van, helyben.

Mindez közönséges gyarmatosítás. A jelenlegi kormány ennek próbál ellenállni. Kérdezhetjük, hogy nem lenne-e jobb, ha mégis jönnének átmenetileg a megszorítások, de az IMF adna pénzt, azzal lehetne valamit kezdeni.

Hát nem. 

A pénzt az IMF nem ingyen adja. HITELRŐL van szó, mégpedig olyan hitelről, ami nem egyszerűen "rendelkezésre áll szükség esetére", hanem - bár ez nem publikus, de - KÖTELEZŐ lehívni.

Hogy ez nem igaz? Dehogynem. Eddig TÖBB MILLIÁRD eurót hívtunk le úgy, hogy nem fordítottuk semmire - csak áll. Természetesen, lenne helye, de - valószínűleg - meg van határozva, hogy mire fordítható. Viszont arra - akármi is legyen - a jelek szerin volt elég keret. De a lényeg: nem volt rá szükség, mégis lehívtuk. Tehát MUSZÁJ volt lehívni. Hogy kamatozzon, mármint a kölcsönzőnek, mert mi mást tenne...?

Így már rögtön érthető, hogy az államadósság hogyan nőtt húsz év alatt a kétszázszorosára. Vitte a pénzt a Nyugat. Most meg megszorításokat vár...

 

A végére pedig még egy kis adalék:

http://index.hu/gazdasag/magyar/2010/07/21/ugyetlen_nyilatkozat_miatt_bukhat_a_lex_jarai/

 

"A frakcióvezető szavazi azért kritikusak, mert - bár nyilván igazak - egyértelművé teszik, hogy az intézkedés hátterében hazai cégek előnyhöz jutattása áll, és nem az, hogy tulajdonosi háttértől függetlenül a piacralépő cégeknek adjanak felmentést - bár ez utóbbi érv is könnyen elvérezhet Brüsszelben."

- Vagyis a magyar államnak TILOS a magyar vállalkozások támogatása! A "tulajdonosi háttértől független támogatás" ugyanis már most is egy ordas, mocskos, pofátlan és cinikus hazugság, hiszen a KÜLFÖLDI vállalkozó - öt éves - adókedvezményt kap, a magyar viszont nem! EZ ellen viszont nincs kifogása Brüsszelnek, jééé...

De hát mindez, a fentebb írtak függvényében, tökéletesen érthető.

Sőt: Csak így válik érthetővé. Aki nem így gondolja, mondjon jobbat. Én tényleg csak örülnék.

 

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidzarlat.blog.hu/api/trackback/id/tr422165370

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Beáldozzák a lex Járait 2010.07.21. 11:19:01

A Fidesz visszavonhatja az új biztosítókkal kivételező bankadó-korlátozást. Brüsszel előtt nem lenne védhető a diszkriminatív szabályozás.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása