HTML

Rövidzárlat

"Ne győzködd az agyadat!
A hiba a valóságban van!"

"Nohát, kimondhatom? Kimondom, mert különben
- ha nyílt nem lehetek - szétdurranok dühömben..."
/Moliere: Tudós nők. Illyés Gyula fordítása/

Mellesleg pedig megszületik egy alternatív irrealitás.

Friss topikok

Linkblog

2010.06.07. 11:46 irredenta vipera

Elmekórtani kórképek

Kósa-szindróma:

Frissen hatalomra került politikus esetén fellépő kényszeres nyilatkozási vágy, amelynek célja, hogy a kormányt, amelynek tagja, hiteltelenné, gazdasági terveit kivitelezhetetlenné tegye. Vitatott, hogy heveny fellépését a rá hárult felelősség miatti félelem vagy ún. "zöldhasú-mérgezés" váltja-e ki. Nem tisztázott az sem, hogy a tüneteket felmutató személy vajon nem csak a tünethordozója-e egy nagyobb, de hozzá hasonlóan zavart elméjű egyénekből álló csoportnak. Ennek lehetőségét alátámasztja, ha a csoport a továbbiakban is megtűri sorai közt a szerencsétlent.

 

MSZP-szindróma:

Degeneratív viselkedés-komplexum, amelynak leggyakoribb tünete, hogy a páciens, a saját maga által teletermelt bilit más kezébe adja, majd a szaghatások elsődleges okaként a szenvedő felet nevezi meg; ráadásul rögeszméje, hogy ezt az állítását - és minden más, hasonló megalapozottásgú állítását is - mindenki bármikor, feltétel nélkül hajlandó neki elhinni.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidzarlat.blog.hu/api/trackback/id/tr92062572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása